De ce rezistă?

Au fost şi zile mai bune: biblioteca avea şi o filială, în satul Picior de Munte (care are un număr de locuitori mai mare decât toate celelalte sate ale comunei la un loc); biblioteca şi filiala ei au funcţionat când în localul căminului cultural, când în localul şcolii.
Au fost şi zile mai rele: filiala de la Picior de Munte s-a desfiinţat; biblioteca Dragodana a fost mutată într-o baracă.
Acum se pare că începe să fie mai bine: la Picior de Munte încă nu este bibliotecă, dar cea de la Dragodana a primit o încăpere în fostul local al primăriei şi acum încă una pentru echipamentele biblionet.
Computerele nu vor lua locul cărţilor, dar vor mări cu siguranţă numărul celor care vor vizita biblioteca. Deci... cu multă muncă şi implicare din partea unor oameni care au darul de a sfinţi locul unde lucrează... şi cu ajutorul tehnologiei... biblioteca rezistă!

duminică, 20 noiembrie 2011

THINK GREEN-prima întâlnire-Pământul mâine. Tinerii vorbesc


Asociația Tineri pentru Europa de Mâine din Târgoviște a inițiat de curând un nou proiect, având ca temă centrală dezvoltarea durabilă.

Dezvoltarea durabilă este un subiect de actualitate al societății moderne. Factorii de decizie ai societății civile se implică din ce în ce mai mult pentru ca toți cetățenii, și în special tinerii, să cunoască ce implică acest fenomen.

Prima întâlnire a avut loc sâmbătă, 19 noiembrie, la sediul Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Târgoviște, locul unde s-au întâlnit tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani: voluntari ai centrului Europe Direct Târgoviște și ai Bibliotecii Dragodana, elevi de la Școala nr. 2 Picior de Munte și din localitatea Zăvoiu-Mogoșani, tineri din cadrul Centrului de Reeducare Minori Găești. Tinerii participanți au fost îndrumați de: Andrada Ioniță, Vlăduț Andreescu, Mândruța Andreescu, Liliana Chivulescu-membri fondatori ai Asociației Tineri pentru Europa de Mâine, Gabriela Chivulescu-bibliotecar, Nicoleta Pană-profesor pentru învățământul primar.
Tinerii participanți au luat parte la diverse activități în care au legat noi prietenii, și-au îmbogățit cunoștințele, au adăugat un plus de valoare educației lor.

4 comentarii: