De ce rezistă?

Au fost şi zile mai bune: biblioteca avea şi o filială, în satul Picior de Munte (care are un număr de locuitori mai mare decât toate celelalte sate ale comunei la un loc); biblioteca şi filiala ei au funcţionat când în localul căminului cultural, când în localul şcolii.
Au fost şi zile mai rele: filiala de la Picior de Munte s-a desfiinţat; biblioteca Dragodana a fost mutată într-o baracă.
Acum se pare că începe să fie mai bine: la Picior de Munte încă nu este bibliotecă, dar cea de la Dragodana a primit o încăpere în fostul local al primăriei şi acum încă una pentru echipamentele biblionet.
Computerele nu vor lua locul cărţilor, dar vor mări cu siguranţă numărul celor care vor vizita biblioteca. Deci... cu multă muncă şi implicare din partea unor oameni care au darul de a sfinţi locul unde lucrează... şi cu ajutorul tehnologiei... biblioteca rezistă!

duminică, 29 august 2010

Biblioteca Dragodana-beneficiară a programului Biblionet

Biblionet este un program care și-a propus să faciliteze accesul gratuit la informație, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.
Biblionet funcționează sub forma unui parteneriat între IREX, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), autoritățile locale și naționale și bibliotecile din țară.
Începând cu luna iulie, bibliotecarul și Biblioteca din comuna Dragodana beneficiază de cursurile de formare, respectiv de tehnologia furnizată prin programul Biblionet. Rămâne doar ca autoritățile locale să asigure conectarea la Internet, așa cum s-au angajat atunci când a fost accesat programul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu